Daniel Norburg ny EFK-ledare

Idag har Evangeliska Frikyrkans styrelse gått ut med att man föreslår Daniel Norburg som ny missionsdirektor och teamledare för EFKs kommande ledarskap (1, 2, 3, 4). Även om det var väntat blev jag väldigt glad när jag fick beskedet. Jag har stort förtroende för Daniel och har svårt att tänka mig någon som skulle kunna göra ett bättre jobb i den ledarfunktionen inom församlingsrörelsen EFK.

Daniel Norburg

Första gången jag träffade Daniel var när vi båda var med på en serie kurstillfällen om församlingsplantering som hette Matrix. Det var väldigt givande och det mesta av undervisningen stod Steve Addison för som har enormt mycket att ge när det kommer till pionjärarbete och initierandet av rörelser. Jag kopplade snabbt med Daniel och blev uppmuntrad varje gång vi träffades. Under den här tiden bad och funderade jag och Jessica mycket över framtiden och den längtan Gud hade gett oss att arbeta med församlingsgrundande arbete. Mer och mer hade Helsingborg dykt upp i våra böner. När jag träffade Daniel visade det sig att han också hade bett för Helsingborg under en tid och känt att det var en plats där det var dags för nyplantering. Jag lärde mig oerhört mycket från Daniel under den här tiden och han hjälpte mig att hitta det mod vi behövde för att på Guds kallelse flytta till en helt ny stad för att plantera nytt. Jag kan helt ärligt säga att jag inte varit där jag är idag om inte Gud hade låtit våra vägar korsas. Daniel var ett viktigt stöd för mig under de första åren av pionjärarbete i Helsingborg. Även om vi inte alltid tänkte lika så uppmuntrade han mig alltid att gå med det som jag upplevde att Gud kallade mig att göra. Det uppskattade jag oerhört mycket.

Det finns flera anledningar till varför jag tror att Daniel passar bra som teamledare för EFK. För det första  har EFK ett stort behov av att låta församlingsplantering och pionjärarbete inte bara vara en viktigt punkt på agendan utan något som formar hela rörelsen. Jag tror att Daniel har förutsättningar att leda i den riktningen. För det andra tror jag att det är avgörande för EFKs framtid att frimodigt fördjupa den karismatiska profilen. Vi behöver mer av den helige Andes manifesterade kraft om vi ska få se den rörelse som ligger på Guds hjärta. Daniel har som ledare för New Wine Sverige visat att han har förmågan att hjälpa individer och församlingar in i det naturligt övernaturliga. Dessutom är han en härlig Jesusälskande person med både humor och integritet. Daniel har mitt förtroende och stöd och jag hoppas att kongressen bejakar styrelsens beslut senare i vår.

Även om jag inte sätter speciellt stort hopp till samfund och institutioner (alla rörelser börjar hos gräsrötterna), så känns det idag spännande att se vad framtiden har för EFK.

Baksidan är att Daniel är MFFare, men det får vi väl försöka ha överseende med… =)

Ett svar på ”Daniel Norburg ny EFK-ledare”

Kommentera