Om mig

Jag heter Rickard Cruz och är uppvuxen i en brasiliansk-svensk familj i småländska Sävsjö. Jag arbetar som församlingsgrundare i ett nätverk av husförsamlingar i Helsingborg, som medarbetare i Katalysator Sverige, jag besöker olika sammanhang för att predika och undervisa och jag är timlärare på Akademi för ledarskap och teologi. Drömmen är att få se Jesusrörelser av lärjungar sprida de goda nyheterna i Helsingborg, Sverige och ut över världen. För närvarande studerar jag också på masterprogrammet i systematisk teologi på Örebro teologiska högskola. I mina studier har jag ett särskilt intresse för missionell teologi och mötet med Islam.

Jag är gift med Jessica och har tre barn som heter Alva, Axel och Lucas. Vi bor tillsammans på Miatorp i Helsingborg där vi också samlas med den husförsamling vi är en del av. Ett av mina intressen är löpning. Jag är också intresserad av fotboll, men jag föredrar om jag får titta på när andra spelar, och följer framförallt Helsingborgs IF.

Den här bloggen kommer dock mest att handla om Jesus, mission, lärjungaskap och organiskt församlingsliv. Den är tänkt att hjälpa mig själv och andra i olika typer av missionella församlingar som delar drömmen om en Jesusrörelse.

%d bloggare gillar detta: