Om mig

Jag heter Rickard Cruz och är uppvuxen i en brasiliansk-svensk familj i småländska Sävsjö. Jag arbetar som församlingsgrundare uitfrån ett nätverk av husförsamlingar i Helsingborg, och specifikt med Lukas 10 Planteringen. Jag är även medarbetare i Katalysator Sverige, jag besöker olika sammanhang för att predika och undervisa, och jag är lärare på Akademi för ledarskap och teologi där jag undervisar i ämnen som mission, religion och islam. Stor del av min tid ägnar jag åt utåtriktade satsningar, relationsbyggande, evangelisation, lärjungaträning och församlingsgrundande i mötet med människor från olika delar av världen i mångkulturella stadsdelar. Drömmen är att få se Jesusrörelser av lärjungar sprida de goda nyheterna i Helsingborg, Sverige och ut över världen.

Jag är gift med Jessica och har tre barn som heter Alva, Axel och Lucas. Vi bor tillsammans på Miatorp i Helsingborg där vi också samlas med den husförsamling vi är en del av. Ett av mina intressen är löpning. Jag är också intresserad av fotboll, men jag föredrar om jag får titta på när andra spelar.

Den här bloggen kommer dock mest att handla om Jesus, mission, lärjungaskap och organiskt församlingsliv. Den är tänkt att hjälpa mig själv och andra i olika typer av missionella församlingar som delar drömmen om en Jesusrörelse.