Fler Träningshelger

I september i år undervisade jag och Charles på en Träningshelg i Jönköping som var oerhört lyckad. Helgen handlade om att göra lärjungar och plantera enkla missionella församlingar. Det var uppmuntrande att möta 40 personer med en sådan iver och beslutsamhet att följa Jesus, göra lärjungar och få se nygamla församlingsformer växa fram. Stora delar av helgen var praktisk och tanken var att uppmuntra och utrusta alla deltagare att omsätta det man lärde sig i praktisk handling.

Fredagen hade rubriken ”Jesus och Guds rike” och innehöll många berättelser om vad Gud gör men också studier av Jesus liknelser där han undervisar om Guds rike. Hans rike är upp och ner och fungerar på ett helt annat sätt än vad vi människor bygger organisationer och strukturer.

Lördagen hade rubriken ”Lärjungar som gör lärjungar” och handlade om allt från vad en lärjunge är till hur Jesus vill sända oss för att nå ut till människor i vår omgivning och till helt andra människor. Vi lade ganska mycket fokus på hur man rent konkret gör för att dela med sig av Jesus till andra människor. Vi har ett stort behov av att lära oss det. Vi talade också en hel del utifrån Jesus instruktioner när han sänder ut de 70 i Lukas 10.

Söndagen hade rubriken ”Enkla multiplicerande församlingar” och handlade om vad NT säger om vad församlingen är och hur det kan ta sig praktiskt uttryck idag. Vi talade om saker som ”vad bör en församling göra när den möts?” och ”hur startar man en enkel församling?”

Vi märker att det finns ett stort intresse och behov av den här typen av träning. Vår förhoppning är att regelbundet få till Träningshelger på olika platser i landet för att mobilisera hundratals arbetare för Guds rike som gör lärjungar och grundar enkla församlingar. Vår dröm är inget mindre än en rörelse!

Nästa Träningshelg är redan spikad och kommer att gå av stapeln i Göteborg den 22-24 januari. Kanske just du ska vara med i Göteborg eller kanske någon du känner? Var gärna med och sprid information till vänner och bekanta, på sociala medier och på andra sätt!

Jag skulle vilja sluta med ett par frågor som ni gärna får svara på i kommentarsfältet nedan:

 • Till dig som var med på Träningshelgen i Jönköping: Vad fick helgen betyda för dig och det du står i och varför?
 • Till alla: Var tycker du att nästa Träningshelg ska vara efter Göteborg?

Over and out!

11 svar på ”Fler Träningshelger”

 1. Förslag på orter för träningshelg: Stockholm, Uppsala, Falun, Gävle, Söderhamn, Edsbyn. En träningshelg lite mer norrut helt enkelt. Med vänlig hälsning, Andreas

  1. Charles har flera gånger pratat om Träningshelg i Norrland. Det skulle vara jätteroligt! En förutsättning är att vi har några kontakter med människor som skulle vara intresserade att vara med på en sådan helg och kanske några som skulle kunna tänka sig att vara lokal ”host” för det hela… =) Vi får se hur Gud leder!

 2. För mig var helgen en enda stor inspirationsboost. Står tillsammans med ett par andra familjer i startgroparna för att starta någon form av enklare församling. Tyvärr vara det bara jag i vår grupp som kunde vara med och det har för mig varit svårt när jag kom hem att kunna förmedla det vi fick till oss under helgen. Men det finns en djup längtan i mig att hitta ett sätt att verkligen leva missionellt och multiplicerande som ju på nåt sätt var grundbultarna i träningshelgen och är ju grundbultarna i Bibeln oxå hur en församling ska vara. Tack för en fantastisk helg, ser med spänning fram emot framtiden och hoppas oxå på någon form av fortbildning för att hjälpa varandra att inte tappa det vi fick och som andra kommer få på kommande träningshelger. Var rikt välsignad Rickard i det du gör . /Anna-Carin

  1. Hej Anna-Carin och tack för ditt uppmuntrande meddelande! Ett tillfälle för vidare inspiration blir Katalysator som vi hoppas få till nästa höst. Katalysator är mer som en konferens då människor från hela landet kommer samman som redan idag lever i/arbetar med enkla församlingar eller som är nyfikna. Det är ett bra tillfälle för inspiration, nätverkande och erfarenhetsutbyte.

 3. Ja, ja, ja helg i Norrland! Det låter mycket bra, jag är med! Sollefteå är min närmaste stad (6 mil) och här är inte så mycket rörelse ännu, men det ska bli!Fast i byn Sundmo där jag bor finns en fd skola med samlingslokal och även bomöjligheter som går att hyra. Östersund är ju större så den rekommenderar jag också, fast dit har jag 16 mil och känner inte till så mycket. Blev så glad när jag hittade detta! / Eva

 4. Hej Rickard! Det låter superbra med fler träningshelger – jag tror det är just detta som många gånger behövs! Det finns ofta mycket vilja och längtan, men saknas nästan lika ofta den där lilla praktiska pushen som gör att det sätter sig i kroppen och inte bara i huvudet. Kom gärna till Dalarna, i Mora vet jag att det finns ett par till intresserade (förutom jag själv) och jag skulle också kunna skaffa kontakt för värdskap. Men vi är nog några som kan ta oss till Falun/Borlänge också om det är mer aktuellt.
  Hoppas på detta kommande år!
  /Bea

 5. Vi är ett gäng här i Ö-vik som skulle vilja vara med och få del av undervisning i husförsamlingsplantering
  och det arbete som det innebär, vi har verkligen känt att detta kan vara vad vi många här har saknat, hör av er syr vi ihop nåt till våren tillsammans, skulle kännas riktigt bra om det gick att genomföra

  1. Hej Lennart! Roligt att höra att ni är på gång i Ö-vik! Om ni vill får ni gärna skicka ett mail och berätta lite mer om er själva, vad ni längtar efter och vilka/hur många som ni tror skulle kunna vara intresserade av att bli tränade i att göra lärjungar och plantera enkla husförsamlingar. Det går bra att skicka ett mail här:
   https://www.rickardcruz.se/kontakt/

   Blessings!

Lämna ett svar