Tack Jonas!

I lördags var jag, Jessica och barnen med på en avtackningsfest för familjen Nyström i Höglandskyrkan i Sävsjö. Jonas Nyström har under 14 års tid varit pastor i församlingen men nu har de sålt det mesta de äger för att flytta till andra sidan jorden, leva enkelt och arbeta i ett spännande missionsarbete. Det var en härlig fest med mycket folk och många nya ansikten.

När jag tänker tillbaka på åren som har gått kan jag konstatera att Jonas har betytt enormt mycket för mig, både personligen och i det som handlar om tjänst i Guds rike. När jag var 16 år hade Gud börjat göra ganska mycket i mitt liv. En missionsresa till Turkiet och en till Peru blev en vändpunkt och jag kände verkligen hur Gud tände en eld på insidan under den där perioden. Mitt i allt det där dök Jonas upp som ny pastor i församlingen i Sävsjö. Jonas var en ung, driftig ledare med en brinnande längtan efter att få se Guds rike expandera långt utanför kyrkans väggar. För mig var det något helt nytt att få ett föredöme på så nära håll att lära sig av, tränas av, be tillsammans med och arbeta på nya sätt. Jonas hade från första början en tydlig vision om församlingens förnyelse och rörde om med en tydlig och utmanande undervisning. Jag tror att Jonas var den första personen som pratade med mig om församlingsplantering.

För mig personligen kändes det som om Jonas förstod min längtan och kallelse på ett sätt som inte andra gjort tidigare. Han tog sig an mig och lät mig vara med i det mesta. På avtackningsfesten påminde jag honom (lite skämtsamt) om att hans kanske största misstag under de här åren var de där gångerna jag fick följa med på hans predikoresor. Mer än en gång fick han ”städa upp” efter att jag hade provocerat folk eller trampat dem på tårna genom något jag sa. Han kanske hade varit en riktig ”big shot” idag om han inte låtit mig sabba hans rykte… =) Men, jag fick haka på, och jag lärde mig och jag växte och det är jag väldigt tacksam för! Jonas är en av några få personer som har betytt allra mest för mitt liv.

Det ska bli väldigt spännande att följa Jonas, Anne-Sofie, Linnea och Isak nu när de tar ett så stort nytt steg! Jag är övertygad om att Gud kommer att använda dem på ett härligt sätt!

För dig som vill följa familjen Nyström framöver går det bra att göra det på: http://nystromjonas.blogspot.se/

Lämna ett svar