Grattis Charles på 60-årsdagen!

Charles KridiotisIdag fyller min gode vän och mentor Charles Kridiotis 60 år. Eftersom jag inte har möjlighet att gratulera honom på plats så tar jag istället tillfället i akt och skriver en liten hyllning.

När jag lärde känna Charles för drygt sex år sedan så var han ett svar på bön. Sedan tonårstiden har jag varit på ständig jakt på mentorer och andliga fäder för att få stöd, uppmuntran och korrigering i livet och tjänsten. Jag har haft förmånen att lära mig från ett antal olika personer men ingen mentor har haft större påverkan på mitt liv och tjänst än Charles.

Första gången vi träffades hälsade jag på under ett par dagar hemma hos familjen Kridiotis i Tensta, där de bodde då. Vi hade långa samtal om livet, Jesus, mission, församling, Guds rike och de drömmar och visioner som Gud hade gett oss. Jag mötte en man med samma hjärta men med mycket mer erfarenhet. Andra gången vi träffades var Charles på besök i Helsingborg för att undervisa på en nätverksdag. Han bodde hemma hos oss under de där dagarna och jag kommer ihåg hur mycket det betydde att han på en gång kändes som en del av familjen, hjälpte till med disken, lärde känna barnen osv. Små detaljer som säger mycket om en person. Sedan dess har det blivit många samtal, både på telefon och träffar i Helsingborg eller Stockholm och på senare år arbetar vi allt tätare tillsammans trots det geografiska avståndet.

En av de många saker som jag lärt mig av Charles är att Guds rike byggs med relationer av vänskap. Det handlar inte om att vara kollegor eller medarbetare. Det handlar om att i Jesus hitta varandra som vänner. Det är förutsättningen för att kunna stå tillsammans i Guds rike på det sätt som Gud har tänkt. Vänskap tar tid och kan aldrig åstadkommas genom att bocka av ett antal punkter på en agenda eller följa ett visst program. Ett stort hinder för vänskap är när människor relaterar till varandra med en hierarkisk utgångspunkt om vem som överordnad respektive underordnad. Så funkar det inte i det rike där bara Jesus är kung. Sann vänskap i Guds rike växer i gemenskap, bön och att stå tillsammans i missionsuppdraget. Under de här åren har Charles blivit en mycket god vän.

Det finns många människor runt om i Sverige och Europa för vilka Charles har betytt oerhört mycket. Charles är en mogen apostel som Gud på ett tydligt sätt använder för att träna nästa generation ledare. Idag vill jag önska Charles ett stort grattis och Guds välsignelse på 60-årsdagen! Det bästa ligger framför!

ps. Om du känner Charles och har hans mobilnummer, mailadress eller Facebook-profil så glöm inte att skicka ditt grattis! ds.

Ett svar på ”Grattis Charles på 60-årsdagen!”

  1. Stort Grattis till dig Charles på din 60-årsdag! Rickard har så rätt. Man är så tacksam för gudsmän som använder sitt goda inflytande av visdom och erfarenhet att delge den yngre generationen. Du är en sån person Charles som vi uppskattar i Kristi kropp oerhört mycket. Var välsignad broder!

Lämna ett svar