Dela evangeliet med 3 cirklar

För att en gräsrotsrörelse av lärjungar som gör lärjungar ska bli möjlig behöver alla som följer Jesus mobiliseras, tränas och sändas för att dela de goda nyheterna. Att förklara budskapet om Jesus och hans rike är inte något som är reserverat för teologer eller evangelister, det är något alla troende är kallade till! I den här mycket enkla videon delar jag ett enkelt sätt (inte det enda) som alla kan använda för att dela evangeliet när som helst med vem som helst.

  • Vem kan du träna på det här tillsammans med?
  • Vem kan du dela evangeliet med den kommande veckan?
  • Vem kan du lära/träna att dela evangeliet?

Vad gör du när någon vill börja följa Jesus?

ps. Tack till Ray Vaughn vars videoklipp den här videon är baserad på. ds.

2 svar på ”Dela evangeliet med 3 cirklar”

  1. Om vi börjar med att tala om att vi lever i en värld som är trasig, innebär inte det att vi börjar med att tala om att Gud misslyckades i första försöket?

    1. Nej, det tycker jag inte att det behöver göra. Det framgår tydligt att Gud skapade världen fullkomligt god och att det är människans synd som har trasat sönder världen. Gud tog en stor risk när han gav oss människor uppdraget att råda över världen och gav oss en fri vilja. Det är dock enda vägen för att ge utrymme för sann kärlek. De goda nyheterna är att Gud inte har misslyckats utan att hans plan är mänsklighetens och världens upprättelse.

Lämna ett svar