Kommentarer på debattartikeln

debattartikelIgår publicerade tidningen dagen min debattartikel som jag skrev med anledning av min nyutgivna bok Middag med Jesus. Tänkte bara dela med mig av några exempel på kommentarer till debattartikeln som jag har snappat upp på Twitter och Facebook.

Exempel på negativa kommentarer:

”Stavas villfarelse.”

”Jag tror att man måste ta hänsyn till kyrkans tradition för att kunna förstå vad Gud vill och för att förstå bibeln. Sådan här argumentation blir ju extremt platt och förnekar kyrkans 2000-åriga tradition där Gud gjort sig gällande. Nattvardens plats är givetvis i kyrkan och församlingen.”

”Tragiskt att folk går på sån här populism….”

”Cruz vill bryta ner och förstöra ett av Kyrkans viktigaste sakrament instiftat av Jesus själv.”

Exempel på förvirrade kommentarer:

”Församlingar kan få uppstå i människors hem, på kaféer, restauranger, i moskéer eller idrottsklubbar – eller i helt andra miljöer där människor möts och livet levs.??? Vad är församlingen?”

Exempel på positiva kommentarer:

”Tack för den enkla och sanna undervisning Rickard!”

”Bra skrivet… Har börjat läsa Richard Cruz bok å den väcker många funderingar kring hur kristenheten firar gudstjänst etc… Rekommenderar boken så långt jag läst…”

”En spännande utmaning mot kyrkliga traditioner. Bra!”

”Bra artikel idag! Tack!”

 

Detta är bara ett litet axplock av alla kommentarer jag sett. Det är tydligt att texten om Herrens måltid väcker en hel del känslor. Vissa känner glädje över att få återupptäcka rötterna. Andra ilsknar till och tycker att jag attackerar det som för dem är heligt. Jag hoppas att så många som möjligt läser Middag med Jesus så att de får med sig hela bilden.

Frid!

5 svar på ”Kommentarer på debattartikeln”

    1. Toppenbra! Vidhåller dock måltidens ursprung, inte i vilken vardagsmåltid som helst, utan i den judiska påskmåltiden.

      1. Där är vi helt överens! Jag ägnar flera sidor i boken åt påskmåltiden. Däremot tolkade inte de första lärjungarna Jesu ord som att de bara skulle fira Herrens måltid vid påsk. Mer om allt detta i kaptiel 4 – ”En mättande måltid”.

  1. ”Nattvardens plats är givetvis i kyrkan och församlingen”… ja naturligtvis. Menar han/hon att husförsamlingar inte är församlingar? Hur förklarar man då att Herrens måltid ägde rum i hem i Apg 2:46?

Lämna ett svar