Kristihimmelsfärdsäventyr i Västerås

Under kristihimmelsfärdshelgen spenderade jag och några vänner tid i en stadsdel i Västerås. Vi var bara fyra stycken. Jag, Håkan Hedlund, Charles Kridiotis och Christian Samuelsson. Det blev en oerhört angenäm helg med fantastiskt väder, spännande möten med olika typer av människor, ett antal fysiska helanden, samtal om tron på Gud, många tillfällen att få dela de goda nyheterna om Jesus och hans rike och flera öppningar att fortsätta hjälpa människor att följa Jesus.

Redan när vi bad på torsdagsförmiddagen fick Charles ett signalement på en person som han upplevde att Gud ville att vi skulle möta. Efter bara en liten stund på området såg vi en person som liknade det Charles hade sett och jag och Charles gick fram och pratade med honom. Det visade sig att denne mycket trevlige afrikanske man hade ont i båda sina fötter. Efter en mycket kort bön om helande och handpåläggning berättade han förvånat att det direkt blev mycket bättre. Efter ytterligare en kort bön var smärtan helt borta. Mannen var smått chockad och konstaterade att något sånt här hade han inte varit med om förut. Vi fortsatte att prata en stund, delade evangeliet, fick be för honom igen och växlade nummer för att kunna träffa honom och hans familj igen.

På fredagen när jag och Christian promenerade på området cyklade en kvinna förbi som jag kände igen. Jag hade träffat henne i augusti förra året och då fått be för henne och hennes familj. Hon bjöd direkt in mig och Christian på kaffe hemma hos hennes härliga familj. När vi satt och pratade tillsammans berättade hon att när vi träffades förra året ville hon att vi skulle be för hennes ettårige systerson som hade cancer i hjärnan. Prognosen var väldigt negativ. Läkarna gjorde bedömningen att han aldrig skulle kunna gå och få flera missbildningar. Några timmar efter att vi hade bett ringde hon till sin syster och fick beskedet att pojken mådde mycket bättre. Operation genomfördes en tid senare och idag är pojken fullt frisk utan bestående men. Kvinnan visade en film där systersonen dansade och konstaterade att ”Jesus Kristus har gjort ett mirakel”. Jag och Christian fick uppmuntra familjen och be för dem och deras hem.

På lördagen blev jag och Håkan inbjudna att äta med samma familj. Vi hade en mycket spännande kväll tillsammans. God mat i mängder, samtal om allt mellan himmel och jord, berättelser om Jesus från Bibeln, läsning ur Apostlagärningarna och bön för hela familjen. Det är så fantastiskt när människor blir vidrörda av Guds kärlek!

Jag skulle kunna berätta om många fler möten med olika människor men det var ett par av grejerna som vi var med om. Efter Kristihimmelsfärdshelgen har Håkan och de andra i Västerås ett antal personer som vill ha fortsatt kontakt och fortsätta upptäcka vad det innebär att bli en lärjunge till Jesus. Det är fantastiskt med helanden men det är inte det som är målet. Målet är att göra lärjungar. Visionen är en rörelse av lärjungar som gör lärjungar och enkla multiplicerande församlingar. Tanken med den här typen av Lukas-10-arbete är att söka efter så kallade fridens personer som är öppna för Jesus och tillsammans med de människor hon eller han har omkring sig vill börja en process av lärjungaskap. Här kan du läsa mer om poängen med ”Lukas 10”.

Skulle du vilja vara med om den här typen av äventyr? Skulle du vilja bli tränad att dela med dig av evangeliet om Jesus och hans rike? Längtar du efter att få förmedla helande i namnet Jesus? I så fall skulle jag vilja tipsa dig om att haka på ett Lukas 10 äventyr 3-7 augusti i Helsingborg. Vid det tillfället kommer vi att vara betydligt fler. Under förmiddagarna blir det bön, undervisning och träning. Under eftermiddagarna går vi ut två och två för att söka kontakt med människor och förmedla Guds rike. Under kvällarna blir det grillning och annat trevligt. Vi tror på riktigt händelserika och roliga dagar! Man behöver inte vara någon über-evangelist för att vara med, i så fall får jag stanna hemma… =) Alla typer av människor är välkomna att haka på, olika typer av gåvor behövs. Det viktiga är kärleken till Jesus och längtan efter att fler människor ska bli hans lärjungar. Hoppas att vi ses!

Over and out!

2 svar på ”Kristihimmelsfärdsäventyr i Västerås”

  1. Vilken glädje att få ”höra” din rapport, Rickard! Det är precis det här vi alla drömmer om att det ska bli, när vi går ut för att prata med människor. Det känns så lätt och enkelt för er att landa i ett bibelsamtal med nya eller relativt nya bekantskaper. Jag skulle gärna gå ut med er, om tillfälle gavs.

    1. Hej Björn och tack för uppmuntrande kommentar! Har du möjlighet att haka på i augusti? Det vore jätteroligt. I annat fall blir det säkert andra tillfällen framöver!

Lämna ett svar