Vad säger Hirsch om apostlar?

Den senaste tiden har jag blivit uppmärksam hur olika man kan se på ett begrepp som apostel. Om vi vill se en sann lärjungarörelse ta fart tror jag att det är helt avgörande att vi återupptäcker de gåvor som Paulus beskriver i Ef 4:11. Det handlar inte om maktkoncentration eller hierarkiska strukturer, tvärtom! Jag tror att det handlar om nödvändiga funktioner i en dynamisk och icke-hierarkisk rörelse. Jag funderar på att skriva en bloggserie om tjänstegåvorna men tror att den behöver lite tid på sig att mogna i mina tankar. För närvarande nöjer jag mig med ett bra citat. Jag håller på och läser boken ”The Permanent Revolution” av Alan Hirsch och Tim Cathim. De skriver så här om apostolisk tjänst.

”In the power of the Holy Spirit, apostles are given to the ecclesia to provide the catalytic, adaptive, movemental, translocal, pioneering, entrepreneurial, architectural and custodial ministry needed to spark, mobilize and sustain apostolic movements. Apostolic ministry is the appropriate form for missional movements. In fact, we doubt wether there can be significant movement in the church without it. Nothing less than the renewal of the church and its mission is bound up with the rediscovery and reappropriation of this type of ministry.”

Jag slänger också med ett kort men mycket bra videoklipp med Alan Hirsch på samma tema.

3 svar på ”Vad säger Hirsch om apostlar?”

    1. Vi får väl se när det blir dags… =)
      Jag beställde faktiskt Primal Fire igår! Har tänkt att läsa lite om tjänstegåvorna framöver.

Lämna ett svar