Ditt nätverk av relationer

En av de viktigaste saker som lärjungar till Jesus är kallade att göra är dela med sig av de goda nyheterna om Jesus. Nyheterna om Jesus är helt enkelt för goda för att vi ska hålla dem för oss själva! Jesus sa till sina lärjungar: ”Det ni har fått som gåva ska ni ge som gåva.” (Matt 10:8) Allt som har med Guds rike att göra är tänkt att ges vidare till andra människor. Guds rike växer när vi delar det vidare.

I princip alla människor har andra människor i sin omgivning, som man träffar ofta eller mer sällan. Familj, släktingar, vänner, grannar, arbetskamrater, klasskamrater, kontakter osv. Ibland kan man bli så ”van” vid människor som man möter regelbundet så att man nästan glömmer bort att varje person är en Guds avbild – älskad av honom. Guds plan är att du och jag ska få förmedla de goda nyheterna om Jesus till varenda en i vår omgivning.

Praktisk övning: Ta fram ett papper, skriv ditt eget namn i mitten och gör en mindmap över alla de människor som du känner som ännu inte är lärjungar till Jesus. Familj, släktingar, vänner, grannar, arbetskamrater, klasskamrater, kontakter osv. Låt förbön för de personerna bli en del av ditt dagliga böneliv. Sök efter tillfällen att få dela de goda nyheterna om Jesus. Träna andra att göra samma sak.

När du får leda någon av dina vänner till tro vill Jesus från dag ett sända honom eller henne med de goda nyheterna i sina relationer.

Lämna ett svar