Förklara enkla församlingar på 2 minuter

Församling i sin enklaste form är en gemenskap av lärjungar till Jesus som överlåter sig att älska Gud, älska varandra och andra och göra lärjungar. Här kommer en mycket enkel video som visar hur man kan förklara enkla församlingar på två minuter.

Är din församling mest triangel eller mest fyrkant? När du talar om din församling eller kyrka – handlar det om en plats eller ett tillfälle – eller handlar det om de människor som du följer Jesus tillsammans med?

2 svar på ”Förklara enkla församlingar på 2 minuter”

  1. Det fattas en del, som är ack så viktig: när man är TILLSAMMANS behöver man ha en GEMENSAM plan. Dvs bottenlinjen i ”institutional”.
    Jag menar att triangeln är kärnan i en kyrka. Så fort flera samlas till en kyrka så måste det finnas ett TILLSAMMANS, något man gör GEMENSAMT. Det är en påbyggnad på triangeln, som krävs för att en kyrka ska fungera – som kyrka och inte som en klump individuella kristna.

    1. Självklart behöver en församling ha en gemensam plan. En enkel församling lever alltid med frågorna: Hur följer vi Jesus, hur älskar vi Gud, hur älskar vi varandra och andra, hur gör vi lärjungar?

Lämna ett svar