Göra som Jesus säger

Under den gångna helgen har jag och Charles undervisat på en träningshelg i Göteborg. Vi försöker att ordna med den här typen av träningshelger med jämna mellanrum för människor som vill tränas i att göra lärjungar och plantera enkla församlingar. Var nästa träningshelg kommer att äga rum är dock inte spikat.

Under lördagen talar vi mycket lärjungaskap. Ett av de största behoven i västerländsk kristenhet är att ta steget från kunskapsbaserat lärjungaskap till lydnadsbaserat lärjungaskap. I missionsbefallningen (inte missionsförslaget) säger Jesus att en del av att göra lärjungar är att lära människor att göra allt det han har befallt. Lärjungaskap är att följa Jesus och göra det han säger.

Många av oss som tror på Jesus är fullproppade av teoretisk kunskap om tron men har fortfarande stora behov av att lära oss att göra de mest grundläggande sakerna som Jesus säger åt oss att göra. Trots allt mer avancerade teologiska utbildningar och allt mer välutbildade pastorer och allt mer välformulerade predikningar är nivån på efterföljelsen pinsamt låg.

Min svägerska tipsade mig om det här Youtube-klippet som sätter fingret på det hela på ett mycket bra sätt.

Hjälp mig, vilka saker har Jesus uttryckligen sagt åt de som följer honom att göra? Fyll på i kommentarsfältet nedan.

Lämna ett svar