Ny bok om enkla församlingar

Inom några dagar kommer Charles Kridiotis nya bok Guds rike, lärjungaskap och enkla församlingar ut hos XP media. Vad jag vet är det den första boken i sitt slag på svenska och jag tror att den kommer att bli till stor nytta. Se till att du beställer den, läser den och sprider den! Jag har fått den stora förmånen att skriva förordet. Här kommer det.


Det finns en berömd berättelse om hur uppfinnaren av schackspelet demonstrerar sin uppfinning för kungen. Efter genomgången var kungen oerhört imponerad och ber om att få köpa uppfinningen. Uppfinnaren går med på att sälja och föreslår att kungen ska betala med riskorn i växande antal, kopplat till schackspelets 64 rutor. Ett riskorn för den första rutan och sedan dubblerat antal för varje ny ruta. För den första rutan ville han ha ett riskorn, för den andra rutan två, för den tredje rutan fyra och så vidare. Kungen tyckte att det var ett väldigt billigt pris och går genast med på affären. När han sedan sätter sin skattmästare på att beräkna hur mycket ris som uppfinnaren ska få för schacket, kommer de fram till att det är tusenfalt mer än hela världens produktion av ris. Berättelsen är ett målande exempel på kraften i långsam multiplikation. I början väcker den inte någon uppmärksamhet. Den åttonde rutan ger bara 128 riskorn. Sedan börjar det ta fart. Den 16:e rutan ger 32 768, den 24:e ger 8 miljoner och den 32:a rutan 2 miljarder. Då har vi bara kommit halvvägs. Det går långsamt i början men i längden har en ständigt pågående multiplikation en enorm potential.

Guds rike, lärjungaskap och enkla församlingar - Charles KridiotisDet är precis den potentialen hos Guds rike som min gode vän Charles Kridiotis på ett konkret sätt beskriver i sin bok. Utan att ta hänsyn till nutida kyrkliga traditioner skriver Charles på ett befriande sätt om ett liv i efterföljelsen av Jesus. Det finns en enkelhet i det livet och samtidigt är det oerhört utmanande. Charles tar i sin bok utgångspunkt i Jesus själv och hans rike men skriver också praktiskt och konkret vad det innebär för den som vill följa den väg som Nya Testamentet beskriver. Den här boken är inte någon skrivbordsprodukt. Charles öser ur sin stora erfarenhet i tjänst för Guds rike. Även om du inte skulle hålla med om allt så är jag övertygad om att boken kommer att bli till stor hjälp både för dig och för många andra.

När Jesus i Matteus 28 gav sina lärjungar uppdraget att gå ut och göra alla folk till lärjungar placerade han multiplikation i själva DNAt för hur Guds rike fungerar. Det fanns inga som helst möjligheter för lärjungarna att utföra uppdraget på något annat sätt. De skulle inte kunna nå alla människor i världen, på egen hand, ens om de försökte. Jesus kallade lärjungarna att bli en del av en framväxande, multiplicerande rörelse av lärjungar som gör lärjungar och församlingar som ger upphov till nya församlingar. En framväxande rörelse, där varje person har direktkontakt med Jesus själv och genom den helige Ande är bärare av Guds rike.

Den här boken är för dig som är nyfiken på den rörelse som jag övertygad om ligger på Guds hjärta. Tänk om vi står på tröskeln till en ny tid för Sverige och Europa! Guds plan är att uppfylla hela jorden med sin härlighet, att alla folk ska få bli Herrens lärjungar och att slutligen sammanfatta allt i Jesus Kristus.

Rickard Cruz

Församlingsgrundare och författare till boken Middag med Jesus

2 svar på ”Ny bok om enkla församlingar”

  1. Åhhh den ser jag verkligen fram emot att få läsa. Bara att läsa ditt förord slår i gång mitt hjärta och min längtan att få vara endel av detta framöver. Välsignelse till dig. /Anna-Carin

Lämna ett svar