Vad är en lärjunges livsstil?

Idag hade jag ett mycket spännande samtal med Geir Haraldseid från Norge. Han arbetar med Pionerkirken i Norge som nu också kommer att starta en församling i Helsingborg med Martin och Gabriella Sunberg som lokala ledare. Pionerkirken är ett mycket fräscht församlingsnätverk som betonar lärjungaskap och pionjärarbete för att fler ska få höra evangeliet och följa Jesus. Även om det finns skillnader från visionen av en rörelse av enkla församlingar, så finns det också mycket stora likheter. Jag önskar verkligen allt gott och Guds välsignelse över den nya församlingen, Martin och Garbriella och resten av teamet. De är oerhört goa, modiga och Jesuslika människor som jag hoppas få lära känna mer framöver. Jag hoppas att de får leda många människor i Helsingborg till ett liv som lärjungar till Jesus.

livsstilEn av sakerna som jag och Geir samtalade om idag var lärjungaskap. De flesta är överens om att vårt uppdrag är att göra lärjungar. De flesta skulle även hålla med om att lärjungaskap är en livsstil – något som påverkar hela livet. Däremot är vi inte alltid så duktiga på att beskriva den livsstilen. I vad består egentligen en lärjunges livsstil? Vad innebär det i praktiken att följa Jesus? Vilka är de viktiga sakerna som Jesus kallar alla som vill följa honom att leva efter? De frågorna ställde Geir till mig vilket verkligen fick mig att gå igång… =) Jag ska inte berätta vad jag svarade eller vad jag tänker, än, utan skulle hellre höra vad du skulle svara. Om någon som är nyfiken på Jesus vill beräkna lärjungaskapets pris (som Jesus säger att man ska göra) och frågar vad det innebär att följa Jesus, vad skulle du då svara?

2 svar på ”Vad är en lärjunges livsstil?”

  1. Lika spännande som viktig fråga! Jag brukar säga att om man väljer att följa Jesus så kommer livet att förändras, livsstilen kommer vändas upp och ner och det är både väldigt jobbigt och fantastiskt roligt att vara en lärjunge.
    Att vara lärjunge, då tänker jag att det handlar om att mina handlingar följer parallellt med mina ord. Priset är att varje dag säga upp min egoism och att tänka på att var jag än är och hur jag än mår så är jag en representant för Jesus. Och det är något stort. Att vara lärjunge handlar om att låta Jesus genomsyra alltifrån min ekonomi till mina fritidsintressen. Vinsten blir frid och en evighet med världens bästa pappa.

Lämna ett svar