Charles Kridiotis förord till Middag med Jesus

Charles KridiotisMiddag med Jesus” är radikal.

Det var med stor förväntan som jag väntade på att få läsa denna bok. Jag träffade Rickard Cruz för ungefär fem år sedan, och vi blev vänner. För tre år sedan gick vi in i ett nära samarbete med en längtan att få se en Jesu lärjungarörelse i vårt land. Både i vänskapen och i samarbetet har jag upplevt Rickards kärlek till Jesus, riket, ordet och församlingen. Genom några av våra samtal kunde jag ana glimtar av vad han tänkt skriva men jag undrade hur han skulle få ihop det. Inte för att jag tvivlade på hans förmåga, det var bara det att det inte är en lätt bok att skriva. Äntligen fick jag manuset, läste det, och till min förtjusning var det långt över mina förväntningar.

Jag häpnade inte bara över de nya och urgamla sanningar som tas upp utan också hans sätt att skriva. I boken blandar han ordet, historia och berättelse på ett enkelt sätt för att instruera och mana till en äkta och enkel lärjungarörelse centrerad kring en middag med Jesus och varandra.

Boken spränger fördomar och slår hål på missuppfattningar om nattvardsmåltid och församlingsliv. Det är mer än en återberättelse om Jesu måltid och en skildring av hur de första lärjungarna träffades som församling. Rickard Cruz skriver med både passion och skicklighet. Trogen de bibliska sanningarna och historien avslöjar Rickard vad Jesus menade vid den sista måltiden, hur apostlarna förstod relationen mellan Jesus och församlingen, och vad apostlarna praktiserade och överförde till de första lärjungarna – och det är inte alls det som idag praktiseras i de flesta sammanhang!

Var beredd på att bli överraskad, provocerad, utmanad och slutligen
vara i vördnad inför Gud och i förundran över enkelheten i att
vara kyrka och Jesu lärjunge. Det finns saker och ting i skriften som är ”suprakulturella”, dvs. att de råder över alla kulturer i världen och inte är bundna till en specifik kultur; saker och ting som gäller alla kulturer och kan vara en del av alla kulturer med varierande uttryckssätt, men samtidigt hålla sig till grundsanningar och praxis. Detta med middag och Jesu måltid är en av dem. Men det finns allvarliga konsekvenser på flera plan – konsekvenser för hur vi gör lärjungar, förmedlar evangeliet om riket och hur vi är och lever som församling.

Detta är en bok som ska läsas, bearbetas och tillämpas i vår nutid!

Låt en Jesus måltidsrörelse börja!

Charles Kridiotis

simplechurch.se

Lämna ett svar