Jesus for president!

Igår fällde Sverigedemokraterna regeringens budget vilket fick till följd att Stefan Löfven utlyste extra val i Sverige. Vi har fått en politisk kris som inte liknar något vi tidigare har sett och som ingen kan förutse utgången för. I en situation när tillvaron gungar och åsikterna är många och spretiga uppstår ett gyllene tillfälle att påminna sig om vad, eller rättare sagt vem, som står när alla andra faller.

Personen jag talar om är så klart Jesus. Han har ett eget rike och jag kan avslöja för dig att det inte är Sverige. Hans rike kommer aldrig att skaka (Heb 12:28)! Hans rike är inte som nationerna i den här världen. Jesus säger att Guds rike är inom dem som följer honom och att hans rike är mitt ibland dem. Det går inte att se det men det går definitivt att se konsekvenserna av det (Luk 17:21).

Hans rike begränsas inte av nationsgränser. Hans rike är globalt och kommer en dag att innefatta alla språk och folkgrupper. I Hans rike finns inga invandrare men det innefattar en fantastisk rikedom av olika kulturer och hudfärger. Det finns få saker som är så onaturligt i Guds rike som främlingsfientlighet.

Hans rike är inte som nationerna i den här världen som upprätthålls och utbreds genom våld. Hans rike är ett kärlekens, tjänandets och givandets rike. Medborgarna i Jesus rike lider hellre själva än utsätter andra för lidande. I Hans rike är det den som ödmjukar sig och tjänar som är den störste men den som sätter sig över andra kommer förr eller senare att förödmjukas. Medborgarna i Hans rike påverkar inte sin omvärld främst genom att delta i demokratiska omröstningar utan genom att genom sin livsstil visa på en annan världsordning.

I Jesus rike är det Han som är Kung. Hans rike är ingen demokrati där det är majoritetens åsikt som är norm. Det är inte heller en anarki där var och en springer runt och gör vad de själva vill. I Riket är det Jesus som styr, det är Han som leder och Han har själv sett till att varje medborgare i Riket har möjlighet att lyssna till Hans röst genom den helige Ande. Jesus är den bästa tänkbara Kungen någon kan följa. Han visade själv sin kärlek till mänskligheten genom att ge sitt eget liv för att köpa oss fria. Hans planer och tankar för skapelsen, mänskligheten och för dig är alltigenom goda!

För en efterföljare till Jesus behöver lojaliteten till Honom och till Hans rike vara viktigare än allt annat. Det står över om du är född i Sverige eller i ett annat land, det står över vilket politiskt parti du röstar på och det står över vilken social grupp i samhället du tror dig ha din identitet i. Vågar du lämna allt för att följa Honom och inleda det största av alla äventyr? Kungen kallar på dig!

Jesus for president!

6 svar på ”Jesus for president!”

 1. Tack för ditt inlägg broder !
  Vår nuvarande regering valde att öppet förbanna Israel och välsigna en terrororganisation och då blir konsekvensen att Gud plockar bort dem hoppas jag (som jag ser det)
  Frid peter

  1. Att regeringen erkände Palestina som stat tror inte jag var bra men jag har inte uppfattat att regeringen någon gång förbannat Israel.

   Oavsett varför det nu blir extra val så finns det givetvis anledningar till det. Vi får dock inte sätta så mycket hopp till vilken regering vi har. Vår bön får vara att Guds rike ska komma i Sverige oavsett vilka som styr!

  2. Peter tack för din kommentar som jag delar. Man kan lägga ihop vad t ex Carin Jämtin och ett antal andra s-politiker sagt och gjort i detta hänseende så får man en track-record.

 2. Håller verkligen med om att Guds rike är inom oss (Luk 17:20-21) och att ingen orättfärdig (1 Kor 6:9) eller ingen avgudadyrkare (Ef 5:5) kan får del av det. Guds rike är inte globalt, eftersom dess gränser inte är jordiska. Däremot är missionsuppdraget globalt, alla människor behöver få evangelium. Jesus Kristus är kung i det kommande Guds riket som ännu inte realiserats fullt ut. På jorden behövs fortfarande evangelium, motstånd mot ondskan och respekt för de gränser Gud satt (Apg 17:26-27). Att följa Jesus Kristus innebär att inte släppa ondskan lös och t ex inbjuda Islam att ha inflytande på landets lagar utan vi ska vara nyktra och vaka så att ondskan inte överraskar oss (1 Pet 5:8).

  1. Frågan är bara vilka gränser det är Gud har satt. På Apostlagärningarnas tid fanns inga nationalstater. Det är ett väldigt sent påfund. Inte heller Sverige existerade.

   Givetvis ska vi stå emot ondskan men vi behöver göra det på Guds sätt. Jesus vann inte den största segern genom att utöva våld, han gjorde det genom att utgjuta sitt eget blod och ge sitt eget liv. Det är ett exempel som jag tror behöver få konsekvenser för hur vi försöker påverka vår omvärld. Han har kallat oss att vara tjänare.

 3. Ja på Guds sätt: och då hör kärlek och vilja ihop. Kärlek utan vilja blir vämjeligt, och vilja utan kärlek blir utan frukt, skrev Rollo May. Frågan är hur vi skall få bukt med missbruk av skattebetalarnas resurser i detta land, och hur vi skal få stävja den brottslighet och annat destruktivt som massinvandringen fört med sig, allt detta belagt med statistik och dagligen i tidningarna och media. Mera tolerans och ullvantar, mera bidrag och kravlös tillvaro i Bert Karlssons lyxboningar?

Lämna ett svar