Mission och teologi i mötet med islam

Vanligtvis brukar jag inte lägga upp så mycket akademiskt material på den här bloggen men tänkte att jag skulle göra ett undantag. Jag har nyligen gjort en masterkurs på ALT/ÖTH om mission och teologi i mötet med islam där jag har undersökt och analyserat ett antal olika missiologer och teologer. Två av dem som jag ägnar mycket utrymme åt är den arabiske teologen Martin Accad och den svenskkyrklige Jakob Wirén.

Jag har fått flera förfrågningar från folk som vill läsa det jag har skrivit. Därför lägger jag upp texterna här. Det är fem dokument totalt. Fyra bokrapporter och en jämförande analys. De här texterna är förmodligen inte för alla men det finns förhoppningsvis en och annan som tycker att de är intressanta.

Bokrapport 1 – Sacred Misinterpretation – Martin Accad

Bokrapport 2 – The Religious Other

Bokrapport 3 – Margins of Islam

Bokrapport 4 – Att ge plats för den andre? – Jakob Wirén

Mission och teologi i mötet med Islam

Fler texter om islam som förmodligen är lite mer lättlästa kan man hitta under taggen islam.

Lämna ett svar