Muslimska lärjungar till Jesus

Igår publicerade Dagen ett reportage om fenomenet Insider Movements bland muslimer. Miljontals människor världen över börjar följa Jesus utan att börja kalla sig för kristna. I reportaget i Dagen intervjuades jag med anledning att jag har skrivit en C-uppsats i ämnet. Jag hade inte tänkt att lägga ut uppsatsen online men väljer att ändå göra det efter intervjun så att den som är intresserad av att läsa kan göra det.

Muslimska lärjungar till Jesus

Jag tror att vi har oerhört mycket att lära oss av dessa rörelser även om det självklart finns utmaningar. Det är viktigt att inte fokusera på avarterna när man bedömer fenomenet. Exempelvis är flera företeelser som nämns i reportaget i Dagen är inte representativa för de Insider Movements som jag har undersökt i mitt litteraturstudium. Jag kanske återkommer till det i ett senare blogginlägg.

Jag vill stryka under att jag inte är någon expert på ämnet, men efter uppsatsskrivandet relativt påläst. Uppsatsen har formen av ett litteraturstudium – inte fältstudium. Jag är en nyfiken lärjunge till Jesus som längtar efter att människor oavsett religiös bakgrund ska få höra evangeliet och börja följa Jesus.

2 svar på ”Muslimska lärjungar till Jesus”

  1. Ett väldigt intressant ämne, och en mycket speciell frågeställning. När vi arbetat i betongförorterna så har vi från början medvetet valt att undvika K-ordet då vi förkunnar Jesus, och inte den belastande Kristendomen. Det entydiga resultatet är öppna dörrar in i människors, liv och vidare till familjer och vänner.
    Själva har vi inget intresse av att människor skall anta en kristen identitet, men vi vill absolut skapa en kontaktyta mellan människor och Jesus, för det är då som människors liv kan förändras, och Guds rike kan utbreda sig.

Lämna ett svar