Helvetet som maktmedel

Igår skrevs den här kommentaren på ett gammalt blogginlägg om tiondegivande:

Jag har blivit rädd att hamna i helvetet om jag inte ger tionde. Nu säger inte våran pastor så men en som varit i helvetet/himmel (Angelica Zambrano) sa att om man inte betalar tiondet. Sånt har gett mig en enorm rädsla är rädd för helvetet.

Jag blir verkligen bedrövad av att få höra sånt här. Alldeles för länge har människor i vissa delar av ”kyrkan” använt antingen löften om ekonomisk välsignelse eller hot om straff och förbannelse som en metod att samla in pengar. Oavsett om det kommer från en ledare eller från någon annan är det precis lika fel. Det eviga livet kommer aldrig att hänga på hur mycket pengar man ger till en viss ”kyrka”!

Missförstå mig inte. Jag är övertygad om att det finns en evighet tillsammans med Gud och en evighet i Guds frånvaro och det enda som kan rädda oss är tron på Jesus Kristus. Att däremot använda medeltida bilder av helvetet för att skrämma människor till det ena eller andra är bara sjukt! Det spelar ingen roll vilka uppenbarelser dessa personer påstår sig ha upplevt. Det stämmer inte med evangeliet!

Jag skulle också vilja vända mig till personen som skrev ovanstående kommentar och eventuellt andra som känner igen sig. Gud älskar dig! Han vill fylla ditt liv med sin egen närvaro. Om du tror på Jesus och vill följa honom har du ingenting att vara rädd för, vare sig innan eller efter döden. Jesus har lovat att de som tror på honom kommer att leva även om de dör! Jag skulle också vilja uppmuntra dig till att inte lyssna till personer som bara fyller ditt liv med rädsla. Om församlingen där du är med skrämmer människor till givande råder jag dig att istället ge dina pengar till andra ändamål, det finns många människor med behov. Försök också hitta en gemenskap med andra troende där du kan få bli fylld med Guds kärlek som fördriver all fruktan.

Photo Credit: Giampaolo Macorig via Compfight cc

2 svar på ”Helvetet som maktmedel”

  1. Tack underbare broder! jo jag tror på Jesus tog emot honom för några år sedan.jag tror i mitt hjärta Jesus dog för mina synder och väcktes upp på tredje dagen.

Lämna ett svar