Guds kärlek till alla människor

En av de viktigaste saker som lärjungar till Jesus är kallade att göra är dela med sig av de goda nyheterna om Jesus. Nyheterna om Jesus är helt enkelt för goda för att vi ska hålla dem för oss själva! Jesus sa till sina lärjungar: ”Det ni har fått som gåva ska ni ge som gåva.” (Matt 10:8) Allt som har med Guds rike att göra är tänkt att ges vidare till andra människor. Guds rike växer när vi delar det vidare.

När vi ska ge de goda nyheterna om Jesus vidare till andra så behöver vi förstå Guds hjärta för den här världen.

  • På Guds hjärta ligger alla folk. Han har kallat oss som lärjungar till honom att göra alla folk till lärjungar (Matt 28:19). Det innefattar alla folkslag, stammar och språk. Ingen folkgrupp befinner sig utanför Guds kärlek.
  • På Guds hjärta ligger alla platser. Gud har kallat oss att predika evangeliet i hela världen och för hela skapelsen (Mark 16:15). Det finns inga platser som Gud har övergivit. Hans plan är att hela skapelsen ska fyllas av hans härlighet.
  • På Guds hjärta ligger alla människor. Gud vilja är att alla människor ska räddas och komma till insikt om sanningen (1 Tim 2:4). Gud kallar oss att dela med oss av Jesus och hans kärlek till alla människor. Det finns inga hopplösa fall!

I princip alla människor har andra människor i sin omgivning, som man träffar ofta eller mer sällan. Familj, släktingar, vänner, grannar, arbetskamrater, klasskamrater, kontakter osv. Ibland kan man bli så ”van” vid människor som man möter regelbundet så att man nästan glömmer bort att varje person är en Guds avbild – älskad av honom. Guds plan är att du och jag ska få förmedla de goda nyheterna om Jesus till varenda en i vår omgivning.

Praktisk övning: Ta fram ett papper, skriv ditt eget namn i mitten och gör en mindmap över alla de människor som du känner som ännu inte är lärjungar till Jesus. Familj, släktingar, vänner, grannar, arbetskamrater, klasskamrater, kontakter osv. Låt förbön för de personerna bli en del av ditt dagliga böneliv. Sök efter tillfällen att få förmedla Guds kärlek.


Det här är första delen i en liten serie om att berätta om Jesus.

2 svar på ”Guds kärlek till alla människor”

Lämna ett svar